Innola


Tuotteet ja palvelut

Nuorten yrittäjyystalo Innolan toimintaa teidän paikkakuntanne nuorille?

Kiinnostuitko lukemastasi? Tähän olemme keränneet muutamia vaihtoehtoja, joilla Nuorten yrittäjyystalon toimintaa voisi käynnistää teidänkin kunnassanne. Mikäli kiinnostuit näistä toimintamalleista tai sinulla on ajatuksia yhteistyöstä, niin olethan meihin yhteydessä. Katsotaan mitä saamme yhdessä aikaiseksi.

Työpajat nuorille ja aikuisille

Eri kohderyhmille järjestämme työpajoja, joissa osallistujat itse pääsevät aktiivisesti työstämään käsiteltävää teemaa. Teemoina voivat olla esimerkiksi nuorten työllistyminen, yrittäjyys, tapahtuman järjestäminen, osallisuus, vaikuttaminen, unelmat. Hyviä kohderyhmiä työpajoille ovat jopoluokat, yrittäjyyskurssit, erilaiset oppitunnit, nuorisotilat, erilaiset muut nuorisoryhmät, opettajat, nuorisotyöntekijät, nuorten osallistamista ja näkökulmia kaipaavat toimijat tai nuorisotyön opiskelijat.

Duunirinki- toimintamallin käynnistäminen

Nuorten työtiimin toiminnasta meillä on vuosien varrelta paljon kokemusta ja toiminnan käynnistämisestä onkin kattava materiaalipaketti koottuna. Yhdessä voidaan pohtia, mitä kautta toiminta voisi kulkea, miten otetaan nuoret alusta asti mukaan ja miten keikkoja hankitaan.

Nuorten ideat

Lähdetään rohkeasti kuulemaan, uskomaan ja panostamaan nuorten omiin ideoihin. Ideoita voi kuulostella ja synnyttää monilla erilaisilla menetelmillä. Pääasia on, että ideoiden tutkimisessa ja toteutuksessa tehdään yhdessä töitä ja katsotaan mihin asti se kantaa.

Yhteinen suunnittelu toiminnan käynnistämiseksi

Mikäli haluatte suunnitella yrittäjyystalon toimintaa paikkakunnalle laajemmin tai selvittää mahdollisuuksia toiminnan käynnistämiseen, voimme yhdessä ideoida ja suunnitella projektin etenemistä. Meillä on vankka kokemus verkoston kasaamisesta, rahoitusmahdollisuuksista, toimintaympäristön tarpeista, nuorten aktivoimisesta sekä muista toiminnan käynnistämiseen liittyvistä teemoista.

PS. Usein nuorilta saadaan jopa aikuisia parempia ideoita ja ajatuksia toimintoihin, joten nuoret kulkevat mukana myös näissä prosesseissa mahdollisuuksien mukaan.

Työpaja; Nuorten unelmille siivet

Unelmien projektin/kesätyön nuorelle tuottavan palvelun tavoitteena on, että nuoret pääsevät ideoimaan unelmiensa projektia/kesätyötä yksin ja yhdessä. Samoista asioista kiinnostuvat nuoret löytävät toisensa ja tiiminä ideoivat, suunnittelevat ja toteuttavat asiat käytännössä.

Erilaisten osallistavien menetelmien avulla etsitään nuoren ja koko ryhmän vahvuuksia ja oman kokoisia haasteita. Työpaja kestää neljä tuntia ja voidaan toteuttaa ryhmätyöskentelytilassa.

Työpajan jälkeen ryhmästä vastaava paikallinen aikuinen jatkaa työskentelyä nuorten kanssa viikoittain. Työpajojen kohderyhmänä ovat 13–25 -vuotiaat nuoret sekä nuorten parissa toimivat aikuiset.

Hinta

Nuorille toteutettavan työpajan maksaa tilaaja, esimerkiksi kunta. Työpaja maksaa 490€ (+mahdolliset matkakulut) ja ryhmän maksimikoko on 30 henkeä.

Työpaja toimii parhaiten kaksiosaisena. Toisessa osassa paikallisille nuoria ohjaaville aikuisille järjestetään oma valmennus projektien valmentamisen näkökulmasta.

Muuramen Innola ry, valmentajat 040 7196644/044 2007967, valmentaja@innola.fi, www.innola.fi